Home»Blog»Cum încep o afacere online?

Cum încep o afacere online?

 

Cum încep o afacere online?

 

În contextul pandemiei de Covid -19, foarte multe afaceri s-au mutat online, iar cei care sunt antreprenori începători, au decis să opteze pentru varianta businessului online.
Foarte multă lume crede, că a incepe o afacere online este un lucru complicat și care necesită un buget destul de mare. Nimic mai neadevărat!
Aveți nevoie în primul rând de o idee bună și un site potrivit afacerii pe care doriți să o promovați. Din momentul în care aveți aceste lucruri, pașii vor fi ușor de urmat pentru ca dumneavoastră să aveți primele rezultate. In cele ce urmeaza vom explora cateva etape pe care trebuie să le parcurgeți pentru a vă bucura de prima vânzare.
De ce aveți nevoie pentru o afacere online?
În primul rând este importantă ideea afacerii sau serviciul oferit . Pentru afacerea dumneavoastră online, trebuie să prevedeți resursele tehnice necesare (echipamente IT și un provider de internet). Trebuie să vă gândiți cum veți realiza transportul și plățile, iar în momentul în care magazinul devine activ, ce vă rămâne de facut este doar să faceți ceva marketing și o optimizare a site-ului.

Cât costă ?


Cea mai mare îngrijorare a celor care doresc să pornească o afacere online este cea legată de costuri. Datorită producătorilor de site-uri web si a celor care oferă servicii de hosting, nu mai trebuie sa vă faceți griji pentru servicii adiționale precum cele cu dezvoltatorea site-urilor web și angajarea unor designeri.
Construiți cu ușurință magazinul dumneavoastră online, pe baza platformelor predefinite, adăugați produse sau servicii și asta este tot! Procedând în acest fel, reduceți simțitor costurile atribuite realizării site-ului.
Pentru multe companii online, angajarea unui dezvoltator de site-uri web, pentru a ajuta la construirea site-ului, reprezintă o soluție foarte bună.
Luați în considerare deasemenea și procesatoarele de plată disponibile.


Ce ar fi important de stiut?


Serviciul de web hosting pe care il alegeți este, de asemenea, un pas important. Funcționarea optimă a site-ului dumneavoastră depinde de această decizie.
E bine să studiați recenziile, să vă consultați cu alți proprietari de afaceri sau orice alte surse care pot oferi informații relevante despre fiabilitatea serviciilor de hosting.


Ce sunt serviciile de găzduire web?
Când doriți să deschideți o afacere online, trebuie să aveți în vedere două aspecte importante : numele de domeniu și un loc unde să-l gazduiți.
Numele de domeniu sunt verificabile și puteți vedea disponibilitatea acestora în lista site-urilor prezente pe internet. Site-urile sunt întreținute de registratori de domenii de nivele superioare, ca de exemplu “.com”, ”.eu”, etc.
Pentru ca site-ul dumneavoastră web să fie activ și să ofere informații utilizatorilor, acesta trebuie să fie vizibil pe internet. Fișierele care conțin date despre site-ul web și conținutul acestuia , trebuie găzduite pe un server web. Serviciile de găzduire web oferă acest lucru clienților plătitori, în schimbul unei taxe, sub formă de abonament.


Nu toate platformele de găzduire web sunt la fel. Sunt diferite tipuri de hosting și de aceea e important să alegeți acel tip care se potrivește cel mai bine cerințelor dumneavaoastră . De exemplu, sunt provideri care oferă securitate îmbunătățită, care ar putea fi importantă pentru un anumit tip de utilizatori.
Dacă știți ce căutați și reușiți să evidențiați anumiți diferențiatori, atunci vă sporiți șansele de a ajunge la un furnizor care este potrivit pentru nevoile dumneavoastră.
Pentru a deveni cât mai cunoscuți, promovați afacerea dumneavaostră și măsurați rezultatele. Apelați la profesioniști, care vin cu un plus de experiență pentru a avea rezultate optime.

Beneficiile afacerilor online
Conform studiilor de specialitate, piața de comerț electronic este pe un trend ascendent. Consumatorii preferă cumpărăturile online față de experiența de cumpărare în magazinele fizice. Astfel, dezvoltarea unei afaceri online devine mult mai profitabilă și este însoțită de numeroase avantaje printre care amintim:
• accesul la afacerea dumneavoastră 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
• o mai mare flexibilitate pentru clienții dumneavoastră
• economii datorită eficientizării anumitor procese
• livrarea rapidă a produselor
• posibilitatea de a vă gestiona afacerea de oriunde din lume.
Internetul se schimbă într-un ritm foarte alert astfel încât un an online este aproape egal cu cinci ani în lumea reală. Însă principiile de bază a modului în care începeți și dezvoltați o afacere online de succes, nu s-au schimbat deloc. Dacă obiectivul dumneavaostră este să începeți o mică afacere online, respectați acești pași simpli. Dacă aveți experiență online, faceți un studiu rapid și observați dacă există vreo etapa pe care o neglijați sau nu ați reușit să o prevedeți de la început în planul dumneavoastră de afaceri.