Home»Blog»Industrial IoT

Industrial IoT

Industrial Internet of Things (IIoT) este o expresie utilizata pentru a defini un proces ce include senzori, instrumente si alte dispozitive interconectate in retea, impreuna cu aplicatiile industriale ale computerelor, inclusiv generarea si gestionarea energiei

Acest proces presupune conectarea oamenilor la informatii corecte, automatizarea proceselor pentru reducerea costurilor si crearea de interdependente intre nivelul operational al unei organizatii si cel de business, fiind astfel un instrument de mentenanta predictiva care contribuie la cresterea calitatii produselor prin optimizarea proceselor.


Aplicatii si industrii


Termenul Industrial IoT este intalnit in special in industriile de productie. Beneficiile potentiale ale Industrial IoT includ productivitatea imbunatatita, analiza si transformarea locului de munca.
Datele statistice prevad un potential de crestere prin implementarea IIoT care va genera 15 trilioane de dolari din PIB-ul global pana in 2030.
Sistemele de mentenanta inteligente, pot reduce timpii de oprire ai echipamentelor si pot creste productivitatea, ceea ce va duce la o economie dei pana la 12% in procesul de reparatie programat. Deasemenea se reduce mentenanta generala cu pana la 30% si elimina defalcarile cu pana la 70%, conformstudiilor in domeniu.

Industria auto


Idustria producatoare de masini utilizeaza tot mai mult IIoT in productie , acest process implicand digitalizarea tuturor elementelor. Software-ul, masinile si oamenii sunt interconectate, ceea ce le permite furnizorilor si producatorilor sa aiba un timp de raspuns rapid la schimbarea standardelor.
Industrial Iot, permite o productie eficienta din punct de vedere al costurilor prin mutarea datelor de la clienti, catre sistemele companiei, apoi catre sectiuni individuale ale procesului de productie.
Folosind Industrial IoT, se pot include noi instrumente si functionalitati in procesul de fabricatie. Acestea permit noi posibilitati de proiectare avand o precizie deosebita.
In prezent, IIoT permite oamenilor si robotilor sa coopereze, robotii desfasurand procesele grele si repetitive, astfel incat se imbunattesc ciclurile de fabricatie care devin mai rapide si permit lansarea pe piata a unui produs intr-un timp redus.
Fabricile pot identifica rapid eventualele probleme de mentenanta, datorita securitatii si eficientei sporite.
Majoritatea companiilor producatoare de automobile au puncte de productie in diverse tari, unde sunt construite diferite componente ale aceleiasi masini.
Industrial IoT face posibila conectarea intre componentele instalatiilor de productie, oferind posibilitatea de a gestiona procesul total de productie. Datele mari ,generate de aceste componente, pot fi monitorizate vizual, permitand companiilor sa aiba un timp bun de raspuns la fluctuatiile productiei si la cererile de pe piata.

IoT este aplicat in practica in diverse domenii, precum:
Productie- productia de echipamente, masini si dispozitive utilizate in fabricatie,
Sanatate - dispozitive de monitorizare a sanatatii
Industria de productie de petrol si gaze - Sisteme de senzori si control de supraveghere si achizitie de date (SCADA)
Agricultura - Sisteme de senzori si control de supraveghere
Transporturi si logistica
Urbanism – Smart City

Mai multe despre Solutii Industrial IoT TopTech