Home»Blog»Automatizarea liniei de fabricatie

Automatizarea liniei de fabricatie

In anul 2020, avand la dispozitie atatea metode de automatizare si monitorizare, e imperios necesar sa se automatizeze liniile de fabricatie, marindu-se precizia de fabricatie, crescand productivitatea (deci si timpii de fabricatie a pieselor scad) si reducerea poluarii mediului prin economisirea energiei. Cerintele proiectului sunt de realizarea unei solutii economice utilizand Arduino cu PLC,  pentru automatizarea liniilor de productie a pieselor de masini. In cazul de fata o masina de gaurit cu coloana.

Automatizarea liniei de fabricatie 

 

In acest caz s-a folosit un Ardbox PLC 20 I/OS Relay HF (pentru comanda releului) legat la o sursa de alimentare de 12V/2A, un buton industrial de actionare, un releu, o banda led, si un cititor QR.

 Automatizarea liniei de fabricatie

In momentul cand piesa e pozitionata corect, intre ledurile infrarosu, se aprinde un led verde, a.i. sa poata porni procesul de gaurire. Daca nu e pozitionata corect, ledul rosu semnalizeaza pozitia incorecta, scade curentul pe masina de gaurit si nu se poate gauri o piesa, deci nu exista rebuturi, nici in intervalul cand se schimba piesa si se pune o piesa noua. Daca e pozitionata corect, se activeaza automat  si butonul(switch-ul) de sub piesa, se semnalizeaza ledul verde si  avem unda verde pentru pornirea procesului de gaurire. Prin aceasta automatizare scade semnificativ gaurirea gresita a pieselor (rebuturi), pretul acestora fiind mult mai mare comparativ cu cei 300 euro investiti. Astfel cu o investitie minima, puteti beneficia de reducerea cheltuielilor de productie, automatizarea si implicit un mai bun control al productiei, cresterea productivitatii si nu in ultimul rand protejarea mediului.